Cu o educație în teatru și muzică (de la Școala de muzică din Piatra Neamț până la doctoratul în artele spectacolului de la Universitatea de Arte „George Enescu” din Iași), Iuliana a început să fie interesată, în perioada în care a activat ca actriță (Iași, Piatra-Neamț, Galați, București), de tipurile de terapie prin teatru și artele spectacolului.

Astfel, a ajuns să studieze psihologia, art-terapia și psihodrama. În prezent, explorează prin activitatea profesională și socială, valorile terapeutice ale artei. A înființat „Compania de Artă Socială și Educația Alternativă”, prin intermediul căreia susține recitaluri tematice, spectacole terapeutice și ateliere artă (după concepte proprii).

Facebook: Iuliana Mușetescu

Youtube: Iuliana Mușetescu

...

Întâlniri cu oameni frumoși

În cadrul acestei emisiuni, îmi doresc să invit oameni care, prin activitatea lor socială sau profesională, aduc o lumină în viața semenilor. Îmi doresc un dialog autentic, sincer, uman, care să fie ascultat și înțeles de cât mai mulți oameni care să regăsească părți din sufletul lor.

PLAYLIST EMISIUNI DESPRE EMISIUNE

De ce ai ales sa faci parte din echipa de realizatori Terranova?

Am căutat un spațiu unde să mă pot exprima liber, să fac ceea ce sufletul meu are de înfăptuit, un loc al creativității, al colaborării sincere între oameni și al încrederii într-un ideal comun. Din prima clipă în care am intrat în studioul de radio, m-am simțit ca și cum aș fi ajuns acasă, chiar dacă realizarea unei emisiuni radio era o provocare nouă pentru mine. Am descoperit că acest lucru îmi aduce multă bucurie, împlinire și mă susține în dezvoltarea mea profesională și personală.

Care sunt pasiunile tale?

Mă simt privilegiată ca în această viață pasiunile mele să fie legată de cariera mea profesională. Mă refer aici la artă în toate manifestările ei (muzică, teatru, arte vizuale, euritmie), atât pe plan artistic cât și pe plan terapeutic. De asemenea, îmi place să călătoresc și mai ales să merg pe munte. Îmi place să descopăr spații inedite și oameni frumoși. Îmi place să citesc. Îmi doresc să cunosc rădăcinile tradiției spirituale ale neamului în care m-am născut. Îmi place să recit și să cânt muzică tradițională veche.

Ce te motiveaza zi de zi in activitatea ta?

Cred în faptul că fiecare om primește la naștere anumiți „talanți” pe care îi are de înmulțit. De aceea, în fiecare zi mă gândesc ce din activitatea mea contribuie la acest proces. De asemenea, cred că fiecare dintre noi are o datorie morală să își dorească să ajungă la cea mai bună formă a lui personală, fizică, sufletească și spirituală. Mă consider o persoană fericită fiindcă am șansa să mă pot manifesta în fiecare zi pe mai multe planuri în viața profesională și să am sprijinul familiei și al prietenilor.

Ce este succesul pentru tine?

Pentru mine, succesul reprezintă acea stare de bucurie pe care o ai atunci când simți că ai reușit să înmulțești talanții. Alături de acest sentiment, aș adăuga și pacea inimii, liniștea, iubirea, recunoștința de a fi a parte frumoasă din întregul care suntem noi, oamenii și tot ceea ce este în jurul nostru pe Pământ.

Care este citatul preferat?

„Pentru toate există o vreme și orice lucru de sub Ceruri își are timpul său”: Ecleziastul, Vechiul Testament

Daca ar fi sa transmiți un singur "mesaj de viață" către ascultător, care ar fi acesta?

Mesajul meu pentru ascultători este: „Fiecare dintre noi este o parte esențială în tabloul vieții. Aveți încredere în misiunea voastră și în talanții pe care i-ați primit chiar dacă uneori se ivesc situații aparent fără ieșire. Amintiți-vă că nu sunteți singuri și că mereu aveți lângă voi un înger care veghează. Dăruiți-i copilului din sufletul vostru pacea, iubirea și încrederea pentru a-l face fericit”.