Îi place să se autodefinească ca fiind Human Troubleshooter & Free Spirit. Având o licență în sociologie & politologie și o formare în psihoterapie sistemică, interese constante în zona de psihologie organizațională, neuroștiințe & economie comportamentală, precum și peste 17 ani de experiență în Management Consulting, HR & People management și dezvoltare umană, activează simultan ca și creator de comunități, antreprenor, business adviser și căutător de sens pentru oameni și organizații (diagnoză și intervenție sistemică).

Facebook personal: Dragoș Daniel Panainte

Facebook profesional: Sezatori cu Sens

Youtube: Dragoș Daniel Panainte

LinkedIn: Dragoș Daniel Panainte

...

Relații cu sens

„Relații cu sens” este o emisiune dedicată universului relațiilor de cuplu. Scopul principal al emisiunii este acela de a oferi cele mai noi și practice informații din știința relațiilor, neuroștiințe și terapia de cuplu, contribuind la creșterea calității vieții și implicit, la calitatea relațiilor de cuplu. Relațiile sunt cele mai bune școli pentru dezvoltarea ta personală. Nu există nicăieri un loc atât de vast unde să poți experimenta capacitatea de a iubi, ierta, ajuta, de a evolua împreună cu cineva.

PLAYLIST EMISIUNI DESPRE EMISIUNE

De ce ai ales să faci parte din echipa de realizatori Radio Terranova?

Încă din anii 90, am fost fascinat de radio, iar emisiunea mea favorită se numea Arta de a trăi și era realizată de Cristian Țurcanu la Radio Europa Nova. Acum, prin proiectul Relații cu sens de la Radio Terranova, simt că adolescentul din mine și-a văzut visul cu ochii. Nu doar să fie realizator radio, ci să fie omul care să producă un impact major în mintea și sufletul ascultătorilor săi.

Care sunt pasiunile tale?

Pasiunea mea este viața. În toate evaluările comportamentale și profesionale (BELBIN, Great People Inside), dimensiunea de specialist și team-worker predomină, ceea ce m-a facut să cred că am venit pe acest Pământ cu darul de a înțelege natura umană și de a contribui la dezvoltarea umană a semenilor noștri.

Ce te motivează zi de zi in activitatea ta?

Japonezii au un concept – IKIGAI, adică acel ceva care te motivează să te ridici în fiecare zi din pat. Din acest motiv, dimineață sunt recunoscător cerului că am mai primit o nouă zi în dar pentru a mă pune în slujba semenilor mei. Cu această motivație, îmi desăvârșesc munca interioară și mă bucur de călătorie alături de oameni dragi sufletului meu.

Ce este succesul pentru tine?

Einstein spunea „Încearcă să fii un om de valoare, nu unul de succes”. Succesul e efemer și aparține acestei lumi. Bucuria de a fi tu însuți, de a-ți urma menirea, este un lucru esențial.

Care este citatul preferat?

„Fără Eu nu e Dumnezeu, fără neamul meu nu e Lume” – Mihai Eminescu.

Daca ar fi sa transmiți un singur "mesaj de viață" către ascultător, care ar fi acesta?

O viață neanalizată nu merită traită. Intră într-un proces terapeutic, vindecă-ți trecutul ca să nu mai repeți aceleași greșeli în viitor. Și cel mai important, trăiește aici și acum. Dacă înțelegi că viața e un dar, un prezent continuu, atunci relațiile tale vor căpăta un nou sens.