De peste 25 de ani acumulez experiență în lucrul cu oamenii în domenii diverse și aspecte. În practica psihoterapeutică sunt atentă la co-crearea și menținerea unei relații și a unui cadru terapeutic de siguranță. Abordarea mea în ședințele de psihoterapie este să combin experiența mea profesională cu competențele de psiholog-psihoterapeut, creând un model de lucru flexibil și unic în funcție de personalitatea și problematica fiecărui client.

Cel mai mult am învățat din poveștile de viață ale clienților cu care lucrez. Le văd și le admir puterea interioară și curajul de a trece peste dificultăți pentru a o lua de la capăt. Le sunt recunoscătoare pentru extraordinarele povești de viață pe care mi le împărtășesc, devenind astfel creatorii unei noi vieți împlinite.

Activitatea de psiholog-psihoterapeut: www.life-journey.ro

Facebook profesional: Camelia Buligoanea

Facebook personal: Camelia Buligoanea

...

Eu sunt

Misiunea emisiunii „Eu sunt” este de a crea un spațiu de siguranță, creștere și dezvoltare personală, un spațiu în care să te simți conectat autentic la interiorul tău, dar și la oamenii din jur. Alături de specialiști, abordăm teme de actualitate și de maxim interes pentru public. Misiunea gazdei emisiunii, Camelia Buligoanea, psiholog, psihoterapeut, și coach, este de a dărui din propria cunoaștere, propriile abilități și talente, de a servi creșterea și evoluția oamenilor, implicit și a ascultătorilor Radio Terranova.

PLAYLIST EMISIUNI DESPRE EMISIUNE

Cine are nevoie de psihoeducație?

Noi, oamenii, fiecare dintre noi, avem nevoie să ne simțim bine cu noi înșine, să ne simțim conectați, în siguranță, să ne vindecăm rănile emoționale, să ne integrăm experiențele, astfel încât să ne simțim un întreg și compleți.

Pe zi ce trece, că urmare a explorării asumate a propriului psihic, devenim mai conștienți de dorința noastră profundă de a deveni ființe pline de iubire și de a ne conecta cu întreg universul.

“Psyche”, în limba greacă reprezintă o personificare a sufletului omenesc, iar cuvântul „educație” derivă din substantivul „educatio”, care înseamnă creștere, hrănire, cultivare. Educația are scopul de a pregăti omul că element activ al vieții sociale. „Universal” este privitor la Univers, care se extinde asupra lumii întregi, care cuprinde tot ce există și este comun tuturor.

Prin tematica aleasă vom avea o abordare universală a problematicilor umane, cu scopul de a vă oferi resurse, înțelegere, motivație, sens și semnificație pentru cunoașterea și evoluția Sinelui și pentru o viață trăită conștient.

Drumul dezvoltării ființei umane nu este ușor, transformarea, schimbarea, prefacerea presupune abordarea asumată a unor aspecte ale personalității pe care, de obicei, preferăm să le lăsăm în umbră.

Dorești să devii creatorul propriei tale vieți?

Specialiștii acestei emisiuni vor dezvălui cum se poate să obții ceea ce iți dorești, cum fericirea, sănătatea, pacea și liniștea sufletească, relațiile pot fi benefice, iar obiectivele tale se pot realiza.

Invitații emisiunii, specialiști cu competente abilitate, vor fi cu atât mai mult bucuroși să participe la această manifestare, în care își vor găsi spațiul și timpul cel mai potrivit pentru acest rol binecuvântat și în misiunea de „schimbători de vieți”.

Participanții la aceste misiuni vor avea ocazia de a (se) dărui ceea ce este mai bun în fiecare, de a se valoriza și responsabiliza în sensul creării unui nivel profesional și uman în scopul servirii oamenilor.

Care este misiunea mea individuală?

Misiunea mea este de a dărui din propria cunoaștere, abilitățile și talentele pentru a servi la creșterea și evoluția oamenilor, iar prin mine să produc acele schimbări în lumea în care trăim și în oamenii pe care îi întâlnesc.

Această emisiune de radio este o ocazie deosebită pentru mine și ca prin mine să se petreacă aceste manifestări benefice. Eu însămi simt că pot contribui mai bine, mai dedicat la misiunea mea personală de a deveni o „piatră de temelie” pe calea descoperirii de sine și de evoluție personală a oamenilor.

De ce ai ales să faci parte din echipa de realizatori Radio Terranova?

Sunt pasionată de a lucra cu oamenii și de a construi relații de încredere și de lungă durată. Am înțeles, acum mult timp în urmă, că misiunea mea este de fi printre oameni, de a lucra cu oamenii și de a-i susține în vederea dezvoltării propriilor talente și îndeplinirea viselor lor.

A servi înseamnă a fi în propria mea misiune de viață, aceea de a-i îndruma pe oameni să pășească frumos pe calea legitimă a propriei împliniri și a sănătății depline.

Care sunt pasiunile tale?

Pasiunile mi-au ocupat toată viața de până acum, aceea de a lucra cu oamenii, care a însemnat șlefuirea propriilor capabilitati și transformarea lor în resurse pentru oameni.

Iubesc tot ceea ce este frumos și apreciez ceea ce îmi bucură sufletul, fie că este o vorbă bună de la cineva, ori o floare, cerul albastru și soarele la care privesc când mă încarc de energie, fie că țîn în brațe un copil sau ascult muzica.

Ce te motivează zi de zi în activitatea ta?

Să știu că orice ar fi, eu pot să o iau de la zero, de la început, de fiecare dată, și că pot să mă imaginez la punctul de început a fiecărei situații, astfel, îmi recreez prin imaginația mea pe mine însămi și noile mele acțiuni.

Ce este succesul pentru tine?

Am început să am succes din momentul în care m-am așezat pe o bancă și am început să mi-l imaginez și când am înțeles că nu ceea ce știam în acel moment mă poate ajuta să mă simt că un om de succes.

De atunci, mi-am cultivat toate componentele succesului interior și învăț în fiecare zi că succesul este bucuria mea profundă de a trăi fiecare moment al vieții cu prezență și recunoștință.

Care este citatul preferat?

"Cei ce nu schimbă nimic, nu devin nimic. Viaţa nu va fi servit împlinirii lor. Iar timpul curge pentru ei asemenea unui pumn de nisip, pierzându-l." - Antoine de Saint-Exupery

Daca ar fi să transmiți un singur "mesaj de viață" către ascultător, care ar fi acesta?

Universul ne oglindește dorințele și ne îndeplinește dorințele dacă facem și noi ceva. Oamenii pot fi mai fericiți împreună, așadar vă indemn să vă iubiți mult pentru că meritați.